Főoldal
Ateizmus
Harmadik kultúra
Naturalizmus
Szabadgondolkodás
Szkepticizmus
Ismeretterjesztés
Szépirodalom
Hírfigyelő
Segíts nekünk!
Könyvet keresel?
E-könyvek
Antikváriumok
Angol nyelvű könyvesboltok
Ismeretterjesztő könyvek jegyzéke
Ajánlott oldalak: Ateizmus honlap
Ateizmus.lap.hu
Szkeptikus.lap.hu
Szkeptikus blog
Valláskritika.lap.hu
Naturalista filozófia.lap.hu
X-Aknák
Ponticulus H.

Könyvtár - GYIK - Fórumok - Kapcsolat

Könyvtár/Ateizmus/Isteni "csodák"

Isteni "csodák"

Cikkek

A "torinói halotti lepel"
A „torinói halotti lepel" - a Jézus halotti leplének tartott szövetdarab, amelyen egy keresztre feszített ember lenyomata látszik - hitelességének vizsgálata hosszú ideig tartott. Mostanra azonban a kérdés mindenki számára rendeződött - néhány elvakult hívő kivételével. A lent, amiből a leplet szőtték, valamikor a 16. század közepén aratták le, egy időben azzal, amikor egy művész állítólag bevallotta, hogy „ravasz módon" ráfestette a képet a lepelre.

Közbenjáró ima: lehet, hogy imánk meghallgatást nyert
Három évvel ezelőtt a Columbia Egyetem kutatói arról számoltak be a Journal of Reproductive Medicine című tudományos folyóiratban, hogy a mesterséges megtermékenyítésnél kétszer akkora valószínűséggel jön létre terhesség, ha a nőkért egy idegenekből álló csoport imádkozik, még akkor is, ha az érintett nők nem is tudnak az imádkozás tényéről...

A „nápolyi csoda" reprodukálása
A nápolyi székesegyházban - 1389 óta, évente többször - nagy tömegeket vonzó vallásos ceremóniára kerül sor. Egy leforrasztott üvegcsében, amely állítólag a kb. i.u. 305 körül mártírhalált halt San Gennaro (Szent Januárius, Nápoly védőszentje) vérét tartalmazza, több évszázad alatt kialakult ceremónia közepette a megalvadt vér folyékonnyá válik. E csoda több ezer néző szeme előtt játszódik le, és a tévé jóvoltából manapság több millióan lehetnek tanúi. A jelenség kétségtelenül valódinak látszik, és egészen a legutóbbi időkig megmagyarázhatatlannak tartották.

Leleplezték a szintetikus könnyeket ejtő Szűz Máriát
Az ausztráliai Brisbane egyik kicsiny katolikus templomában könnyező Szűz Mária szobor, és a vérző ikonok ezrével vonzották a hívőket azután is, hogy kiderült: mesterséges folyadék csorog a kegytárgyakból.

Tudnivalók
Az oldal 2009. óta nem frissül, de a tartalom továbbra is elérhető. Egyes cikkeket a vallásos emberek sértőnek találhatnak.
Világnézet gombok
Helyezz el egyet a saját oldaladon!
Ajánlott oldalak
DanielDennett.lap.hu
RichardDawkins.lap.hu
Albumok
© 2004-2009. Impresszum - Oldaltérkép - Segíts nekünk!