Főoldal
Ateizmus
Harmadik kultúra
Naturalizmus
Szabadgondolkodás
Szkepticizmus
Ismeretterjesztés
Szépirodalom
Hírfigyelő
Segíts nekünk!
Könyvet keresel?
E-könyvek
Antikváriumok
Angol nyelvű könyvesboltok
Ismeretterjesztő könyvek jegyzéke
Ajánlott oldalak: Ateizmus honlap
Ateizmus.lap.hu
Szkeptikus.lap.hu
Szkeptikus blog
Valláskritika.lap.hu
Naturalista filozófia.lap.hu
X-Aknák
Ponticulus H.

Könyvtár - GYIK - Fórumok - Kapcsolat

Könyvtár/Szkepticizmus/Ufók és más égi dolgok

Ufók és más égi dolgok

Magyar nyelvű csillagászati honlapok

csillagaszat.lap.hu

Cikkek

Pintér András: Nem minden ufó, ami fénylik
A "hitetlenek" tábora az eddigi kutatási eredményekre alapozva azt állítja, hogy a földön kívüli civilizációk bolygónkon való megjelenésére semmilyen konkrét bizonyíték nincs. Megpróbálják tudományos alapossággal tárgyalni a jelenségeket, vagy legalábbis racionális magyarázatot keresni. Így pedig az is kiderül, hogy még az esélye is igen kicsi a látogatásnak.

Alan Hale: Egy csillagász személyes nyilatkozata az Ufókról
Amikor az UFO-k létezésében való hittel vagy más paranormális jelenséggel találkozom - vagy, ami azt illeti, majdnem mindennel kapcsolatban - három alapelv vezérli gondolkodásomat: 1. Rendkívüli állítások rendkívüli bizonyítékokat követelnek meg. 2. A bizonyítás mindíg az állítást tevő kötelessége. 3. Occam borotvája.

Trupka Zoltán: A csillagászok és az UFók
Szinte minden héten felröppen egy-egy szenzációs ufó-bejelentés, hazánk egyes városaiba lassan hazajárnak a földönkívüliek. Az ufó-hívôk véleményét elég gyakran halljuk arról, hogy a csillagászok homokba dugják a fejüket, hogy ne lássák a bizonyítékok sokaságát. Mit szólnak ehhez az érintettek? Ezt ismertetjük a repülô csészealjak 50. születésnapja alkalmából.

Carl Sagan: Fehér törpék és kis, zöld emberkék
Nincs kizárva, hogy néhány [földön kívüli] kutatócsoport érkezett ide [a történelmi időkben], így őseink feljegyezhették az eseményt, vagy legalábbis a kapcsolat valamiképpen befolyásolta az emberiség történelmének alakulását. Ezt a lehetőséget 1966-ban J. S. Sklovszkij szovjet asztrofizikussal közösen írott, Intelligent Life in the Universe című könyvünkben vizsgáltuk meg.

Trupka Zoltán: A fehérvári gabonakörről - hat év után (beszélgetés az alkotókkal)
Dallos Róbert és Takács Gábor 1992 oszén országos hírnévre tett szert az általuk készített gabonakör révén. Az Természet Világa számára készült interjú némileg rövidített változatát adjuk most közre.

Trupka Zoltán: Bolygóegyüttállás - következmények nélkül
Számtalanszor terjedt el annak híre, hogy a bolygók együttállása a világ végét jelenti. Őseink még nem ismerték az égitestek mibenlétét, ezért keltett riadalmat, amikor néhány fényesebb objektum közel került egymáshoz az égen. Ma az érzékeny műszereknek és különleges módszereknek köszönhetően jól ismerjük a bolygók összetételét, tömegét, távolságát...


Ajánlott könyvek

Almár Iván: A SETI szépsége (e-book)
Carl Sagan: Korok és démonok (könyvismertetés)

Tudnivalók
Az oldal 2009. óta nem frissül, de a tartalom továbbra is elérhető. Egyes cikkeket a vallásos emberek sértőnek találhatnak.
Világnézet gombok
Helyezz el egyet a saját oldaladon!
Ajánlott oldalak
DanielDennett.lap.hu
RichardDawkins.lap.hu
Albumok
© 2004-2009. Impresszum - Oldaltérkép - Segíts nekünk!