Főoldal
Ateizmus
Harmadik kultúra
Naturalizmus
Szabadgondolkodás
Szkepticizmus
Ismeretterjesztés
Szépirodalom
Hírfigyelő
Segíts nekünk!
Könyvet keresel?
E-könyvek
Antikváriumok
Angol nyelvű könyvesboltok
Ismeretterjesztő könyvek jegyzéke
Ajánlott oldalak: Ateizmus honlap
Ateizmus.lap.hu
Szkeptikus.lap.hu
Szkeptikus blog
Valláskritika.lap.hu
Naturalista filozófia.lap.hu
X-Aknák
Ponticulus H.

Könyvtár - GYIK - Fórumok - Kapcsolat

Könyvtár/Szkepticizmus/Bűvésztrükkök

Bűvésztrükkök

Parafenomén vagy?
Akkor biztosan ismered ezeket a trükköket...

Cikkek

Criss Angel Varga Gábor: A levitációról - Criss Angel egy trükkjének leleplezése
Misztika iránt érdeklodő ismerőseim között kedvelt téma az emberek levitációja. A legtöbben közülük ismernek valakit, aki már látott embert lebegni, sőt, néhányan azt állítják, hogy maguk is szemtanúk voltak. Az ezoterikus oldalakon egyesek különböző befogott orrú légzési technikákat és sok hónap gyakorlást ajánlanak a levitáció elsajátításához, más helyen azt állítják, hogy ha életünket elmélkedéssel töltjük, könnyen meglehet, hogy akaratunk ellenére is lebegni kezdünk. E cikkben elmélkedni fogok - és ha minden jól sikerül, a végére mind lebegni fogunk.

Uri Geller Varga Gábor: Kanálhajlítás - ahogy Uri Geller csinálja
Uri Gellerrel való találkozásáról szóló beszámolójában Cynthia Larson útmutatást ad kanálhajlító partik szervezéséhez. A cikkéből megtudhatjuk, hogyan válasszunk megfelelő kanalat (kérdezzük meg tőle, hogy "Meghajolsz nekem?"), hogyan kezdjünk hozzá a kanálhajlításhoz (tartsuk a kanalat vízszintesen miközben azt kiabáljuk, hogy "hajolj, hajolj") és miképp válasszuk meg a parti résztvevőit (tartsuk távol a szkeptikusokat). Ha mindent jól csináltunk, a kanál hamarosan hajlani kezd - Cynthia szerint könnyen meglehet, hogy pont akkor, amikor a legkevésbé figyelünk.

Szellem Varga Gábor: A szellemekről
Egy nemrég kezembe került bűvészkönyv szerint a spiritiszták lepedőbe bújt, foszforeszkáló festékkel bekent embereket használnak szellemként. A könyv 1928-ban íródott, 41 évvel azelőtt, hogy Disneylandben megnyilt volna a Kísértetkastély, amelynek egyik legemlékezetesebb része az életnagyságú, áttetsző, 3 dimenziós szellemalakokkal benépesített bálterem. A lepedőbe bújt emberekre legkevésbé hasonlító kísértetek az asztal körül isznak, táncolnak, mintha csak egy filmből léptek volna elő - csaképp ezúttal nincsenek filmtrükkök, hiszen közvetlenül a saját szemünkkel látjuk őket.

Varga Gábor: Tűzönjárás házilag
Ha rákeresünk a "tűzönjárás" kifejezésre, szövevényes kapcsolatokat találhatunk a reikivel, az NLPvel, jógával és mindenféle más, ezoterikus irányzattal. A különböző "lelki felkészítések" és "önfejlesztő tréningek", melyek lehetővé teszik "a szervezet abnormális tűrőképességét" 3 és 12 ezer Ft körül kezdődnek. Segítségükkel "A gondolkodás hatalma az anyag fölött egyre magától értetődőbbé válik" - ahogy azt Lőrincz Emese "Reiki Master" írja, valamint "energia rendszerünkben – lelki világunkban -, oly mértékű megtisztulást érünk el, mely más módszerrel aligha sikerülne".

Varga Gábor: Pszichokinézis a gyakorlatban
Még évekkel ezelőtt olvastam egy srácról, aki pusztán hosszas koncentrálás segítségével képes volt egy vízbe helyezett apró celofándarabot megmozdítani. A jelenség neve pszichokinézis, a kifejezést Henry Holt kreálta 1914-ben, és barátja, J. B. Rhine parapszichológus nyomán került be jobban a köztudatba. A pszichokinézissel kapcsolatos beszámolók a tárgyak mentális erőkkel való mozgatása mellett leggyakrabban azok lebegtetéséről szólnak. A számtalan közszájon forgó anekdota és történet mellett a jelenség létezésének máig nincs tudományos bizonyítéka. Anekdotát gyártani azonban igen könnyen lehet...

Linkek

Bűvésztrükkök - trükk ismertető fórum
Tudnivalók
Az oldal 2009. óta nem frissül, de a tartalom továbbra is elérhető. Egyes cikkeket a vallásos emberek sértőnek találhatnak.
Világnézet gombok
Helyezz el egyet a saját oldaladon!
Ajánlott oldalak
DanielDennett.lap.hu
RichardDawkins.lap.hu
Albumok
© 2004-2009. Impresszum - Oldaltérkép - Segíts nekünk!